Комісар Ган - громадським активістам: критикувати легко, йдіть в політику

Четвер, 21 травня 2015, 12:31

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган закликає представників громадянського суспільства брати більш активну роль у реальній політиці.

Про це він заявив на конференції громадянського суспільства в Ризі, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Представники  громадських організацій  мають переходити в політику. Не варто говорити, мовляв, ми – громадянське суспільство, ми поза політикою. Долучайтеся до роботи", - звернувся він до присутніх.

Він відзначив Україну в якості позитивного  прикладу. "Ви бачите, що зараз в Раді є декілька депутатів, які до того були провідними представниками громадянського суспільства. І тепер нехай вони демонструють зміни. Адже критикувати просто, а ухвалювати рішення – значно складніше", - зауважив комісар.

Водночас він визнав, що "традиційна" діяльність неурядових організацій також є дуже корисною для ЄС та країн-сусідів і запевнив, що ЄС продовжуватиме надавати системну допомогу в цьому секторі.

"Мій намір – створити інституційну платформу громадянського суспільства, де представники ГО могли б зустрічатися, обмінювати досвідом та здобувати досвід. І ці можливості мають бути не лише для Східного партнерства, але також для південних сусідів ЄС", - зазначив комісар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: