Європарламент закликав держави ЄС відповісти на нові безпекові виклики

Четвер, 21 травня 2015, 15:05

Європарламент закликав держави члени до більшої відповідальності за свою безпеку в умовах безпрецедентного рівня нестабільності на кордонах ЄС.

За щорічну резолюцію, присвячену питанням безпеки в ЄС, проголосували 386 євродепутатів проти 248, йдеться у повідомленні прес-служби ЄП.

"На сьогодні безпрецедентний рівень нестабільності на кордонах ЄС вимагає, щоб Євросоюз та держави-члени взяли на себе більше відповідальності за власну безпеку", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, депутати закликали держави-члени більш ефективно використовувати інструменти Спільної політики безпеки і оборони, поліпшити відповідність між заходами зовнішньої і внутрішньої безпеки, а також поповнювати і спільно використовувати ресурси, з тим, щоб протистояти тероризму, боротися з організованою злочинністю, зміцнювати кібер-оборону і впоратися з проблемами міграції.

Крім того, в ЄП висловили жаль з приводу того, що з часів саміту у грудні 2013 року не було досягнуто істотного прогресу в оперативному оснащенні ЄС відповідними ресурсами для запобігання і управління міжнародними кризами.

У цьому контексті європарламентарі висловили сподівання на конкретні кроки, яких може бути досягнуто на саміті в червні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.