МЗС: блокування Чехією євроінтеграції – результат дій РФ

П'ятниця, 22 травня 2015, 11:39

Провал парламентом Чехії ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС пов'язаний не з недоробкою посольства України в цій країні, а з діями Російської Федерації в Чехії.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", таку заяву зробила заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко під час години запитань до уряду у Верховній раді.

"Що стосується блокування чеськими комуністами питання щодо ратифікації в парламенті угоди про асоціацію, це треба не з нашого посольства запитувати, а треба проводити прямі паралелі з тим, що робить Російська Федерація в Чехії", - заявила вона. За словами Галібаренко, це стало наслідком інформаційної пропаганди лобістської кампанії, яку провадить Росія, зокрема, в Чехії та інших країнах Європи.

"Ми це усвідомлюємо і ми з цим працюємо. Це питання ширшого масштабу, ніж лише дії нашого посольства", - додала заступник голови МЗС. Вона наголосила, що не погодилася з тим, що провину слід покладати на посольство України.

Нагадаємо, угода про асоціацію Україна-ЄС вже пройшла підготовчі етапи для ратифікації парламентом Чехії, проте 20 травня Компартія заблокувала внесення цього пункту до порядку денного палати депутатів. Планується, що наступна сесія Палати депутатів може відкритися 15 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.