Рішення щодо відмови від суперечки з Австралією в СОТ ще не прийняте

Вівторок, 26 травня 2015, 16:51

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус з’ясовує в ситуації навколо спору з Австралією щодо упаковки сигарет, який Україна веде у рамках СОТ з 2012 року.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті відомства.

Як повідомляється, міністр, а також торговий представник України Наталія Микольська зустрілися з представниками громадських організацій та активістами, які борються з тютюнопалінням.

Раніше Абромавичус провів зустрічі з послом Австралії та представниками виробників тютюнових виробів.

У заході взяли участь представники українських і міжнародних громадських огранізацій боротьби з тютюнопалінням: Українського центру контролю над тютюном, Інституту Медіа Права, Світового конгресу українців, Campaign for Tobacco Free Kids, Bloomberg Initiative to Reduce Tobacco Use.

Згідно з повідомленням, на зустрічі міністр з’ясував позицію представників громадянського суспільства щодо доцільності спору в СОТ.

Учасники зустрічі зауважили, що в Україні були успішно  запроваджені законодавчі заходи боротьби з тютюнопалінням. На їхню думку, продовження суперечки в СОТ може мати негативні наслідки для міжнародного іміджу країни.

Відтак керівництво Мінекономрозвитку вирішило вислухати всі сторони та з’ясувати аргументи стосовно доцільності спору, який триває з 2012 року, коли Україна подала відповідний позов до СОТ.

Абромавичус підкреслив, що міністерство зробить усе можливе, щоб сформувати свою позицію якнайскоріше.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна відкличе з СОТ скаргу на австралійський тютюновий закон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.