У Латвії підвищують штрафи для водіїв за перевищення швидкості

Вівторок, 26 травня 2015, 18:31

Юридична комісія Сейму Латвії схвалила підвищення штрафів за перевищення швидкості для водіїв окремих категорій транспортних засобів.

Про це повідомляє Delfi.

У той же час комісія відхилила низку пропозицій МВС Латвії, які передбачали введення ще більш суворих штрафів за це порушення.

Депутати запропонували свій механізм визначення покарань — чим більше перевищення швидкості, тим більше злісним вважається порушення. Тому за перевищення дозволеної швидкості на 40 км на годину і більше повинні бути передбачені більш високі штрафи.

Схвалені пропозиції передбачають, що у разі перевищення дозволеної швидкості руху на 31-40 км на годину штраф для водіїв мопедів, мотоциклів, трициклів, квадроциклів, легкових і вантажних автомобілів, повна маса яких не перевищує 7,5 тонни, штраф буде підвищено з 55 до 60 євро, а якщо порушення скоєно в населеному пункті — з 85 до 120 євро.

За перевищення дозволеної швидкості більш ніж на 60 кілометрів на годину штраф складе від 400 до 500 євро, а водій буде позбавлений прав на шість місяців.

На даний час за відповідне порушення передбачений штраф у розмірі від 210 до 430 євро і позбавлення прав на термін від трьох до шести місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.