Вельманн про заборону в'їзду в Росію: це був сигнал на адресу Меркель

Вівторок, 26 травня 2015, 19:58

Віце-президент німецького Бундестагу Карл-Георг Вельманн, якому заборонили в'їзд у Росію, заявив, що це було зроблено тими, хто не бажає політичного діалогу та вирішення конфлікту на Сході України.

Про це Вельманн сказав в інтерв’ю Deutsche Welle.

За його словами, були заплановані переговори із головою комітету із закордонних справ Ради Федерації та іншими людьми з оточення президента РФ та експертами з Німеччини з приводу вирішення ситуації на Донбасі.

 "Вочевидь, в Росії є сили, які не бажають політичного врегулювання, адже в останні місяці я докладав надзвичайно багато зусиль заради цього. І сили, які хочуть вирішити конфлікт політичним чином, поки залишаються у меншості. Думаю, що цей інцидент був сигналом не мені особисто, а канцлеру та федеральному уряду", - сказав він.

Вельманн розповів, що згодом виявилося, що він перебуває у списку санкцій, які були запроваджені як контрзахід проти санкцій ЄС.

"Німецько-російські відносини від цього точно не покращились. Але ми маємо і далі працювати над політичним рішенням. Та якщо ми цього хочемо, треба розсудливо поводитись один із одним. Я приїхав у Москву, аби говорити. І це, судячи з усього, для когось було небажаним. Цей конфлікт мусить бути розв'язаний у самій Росії, російським керівництвом", - додав він.

Раніше повідомлялося, що російські прикордонники відмовили у в'їзді на територію РФ депутатові Бундестагу, експерту фракції ХДС/ХСС із зовнішньої політики Карлу-Георгу Вельманну.

Він також очолює німецько-українську парламентську групу у Бундестазі.

МЗС Німеччини розкритикував заборону на в'їзд в Росію Велльману, назвавши цей крок "незрозумілим і неприйнятним".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.