Збитки від санкцій проти РФ не варто переоцінювати - прем'єр Італії

Понеділок, 4 травня 2015, 17:15

Італійським підприємцям не варто переоцінювати збитки від санкцій ЄС проти Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Матео Ренці, виступаючи у штаб-квартирі італійської фондової біржі у Мілані, передає Il Velino.it.

Він підкреслив, що товарообіг з Росією складає близько 25 мільярдів євро: з них 16 відносяться до енергетичних аспектів, зокрема, імпорту енергоресурсів з Росії, в той час як 9 млрд відносяться до продажів італійських товарів в РФ.

Загалом, за словами Ренці, санкції вплинули лише на незначну частину товарообігу та зачепили окремі сектори такі як виробництво взуття.

"Мова йде про приблизно 160 млн євро з 9 млрд",  -наголосив прем'єр Італії.

Він також підкреслив, що Росія повинна поважати територіальну цілісність України.

Водночас, як відзначив Ренці, не можна побудувати Європу на "конфронтації з її найбільшим сусідом".

Нагадаємо, раніше у ЗМІ поширили  коментар одного з чиновників Мінекономрозвитку Італії про те, що Італія не має наміру підтримувати продовження санкцій Євпропейського союзу, накладених на Росії через агресію в Україні.

Як повідомляла "Європравда", після цієї заяви посольство України оголосило італійським дипломатам демарш. 

У відповідь італійські дипломати запевнили українців, що позиція Італії з цього питання полягає в чіткій прив'язці обмежувальних заходів проти РФ до повної імплементації Мінських домовленостей, що було затверджено ЄС 19 березня 2015 року.

За словами українського посла,  саме таку позицію італійського уряду міністр Паоло Джентілоні буде готовий підтвердити в Києві.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.