Італійські ЗМІ висвітлюють Україну через Москву, спростовуємо щодня – посол

Вівторок, 5 травня 2015, 10:30

В італійських агенціях та друкованих ЗМІ є системна проблема – всі вони висвітлюють події в Україні за допомогою своїх кореспондентів у Москві.

Про це розповів в інтерв’ю "Європейській правді" посол України в Італії Євген Перелигін.

Він визнав, що нещодавно був вимушений оприлюднити свій лист до провідної інформаційної агенції Італії ANSA, оскільки той лишився без відповіді редакції. ANSA оприлюднила очевидно упереджений матеріал про декомунізацію України, видавши, ніби Київ ініціює дії, подібні до антисемітизму.

"Конфлікт не (лише) з ANSA. На жаль, точно такі протиріччя і з Corriere della Sera, і з Repubblica (найбільшими газетами Італії), – зауважив посол. – Проблема в тому, що будь-яку інформацію щодо України вони дають через своїх кореспондентів у Москві. З цим ми боремося вже рік і  нічого не можемо зробити".

За його словами, чимало італійських кореспондентів висвітлюють події на територіях, підконтрольних сепаратистам, однак репортажів з українського боку лінії розмежування немає.

"У мене навіть був випадок, коли мене запросили в студію одного з телеканалів обговорити маріупольську трагедію, а на фоні одночасно йшли кадри та інтерпретація їх кореспондента в Донецьку", - розповів посол.

За його словами, посольство хотіло б отримати допомогу Мінiнформполітики у залученні іноземних, зокрема італійських, ЗМІ, але наразі її немає.

"Треба майже щодня писати італійським медіа, спростовуючи надруковані матеріали. Це – об’єктивна реальність сьогодні в Італії", - зауважив посол.

Про інші проблеми із проросійською налаштованістю Італії та про шляхи, які дозволять впоратися з ними, читайте в інтерв’ю посла "Європейській правді".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.