Словаччина змінить законодавство через громадян, які воюють на Донбасі

Четвер, 11 червня 2015, 16:43

Словаччина готує зміни в законодавстві, які б враховували поведінку громадян країни, які беруть участь у бойових діях в Україні на боці сепаратистів.

Про це повідомляє Aktuality.

Начальник відділу дипломатії Мирослав Лайчак заявив, що робоча група на чолі з представниками міністерства юстиції мають запропонувати вирішення цієї ситуації.

Участь у збройному конфлікті на боці сепаратистів дипломат назвав безвідповідальною і такою, що соромить державу.

"Виявляється, що наша правова система передбачає відповідальність, коли наші громадяни воюють в іноземних військових підрозділах, але нічого не йдеться про те, коли вони воюють у нерегулярних угрупуваннях", - сказав Лайчак.

У міністерстві закордонних справ Словаччини також підтвердили, що працюють над вирішенням проблеми.

"Ця тема була предметом детальних переговорів у міністерстві закордонних справ. На підставі результатів цих переговорів міністерство юстиції в даний час завершує пропозицію, яка буде предметом подальшого обговорення", - зазначили у МЗС.

Наразі у Словаччині немає чіткої позиції, чи варто вводити кримінальну відповідальність за участь словаків у військових операціях в Україні на боці сепаратистів. 

Раніше ЗМІ повідомляли, що в рамках інтернаціональної бригади, котра воює на боці сепаратистів Донбасу, було створено чесько-словацький підрозділ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.