У Бельгії комісія подала до суду на Facebook

Понеділок, 15 червня 2015, 12:53

Бельгійська комісія із захисту недоторканості приватного життя подала до суду на соціальну мережу Facebook.

Про це повідомляє EUobserver.

Як відзначає комісія, відстеження соцмережею поведінки як її членів, так і людей, що не зареєстровані у Facebook, порушує бельгійське та європейське законодавство.

"Поведінка Fаcebook є неприйнятною", - наголосив голова комісії Віллем Дебекеларе.

Видання зазначає, це перший випадок, коли національний гарант захисту персональних даних в Європі подає до суду на Facebook за те, що соцмережа порушує закон "Про персональні дані".

Підставою для справи є дослідження комісії, опубліковане в березні, яке зазначає, що Facebook відстежує поведінку користувачів на інших веб-сайтах за замовчуванням, поки вони не відмовляться від цього, замість того, щоб робити це після отримання дозволу.

Дослідження також зауважує, що Facebook відстежує поведінку людей, які не є членами соцмережі, що також порушує правила ЄС.

Як повідомляється, минулого місяця бельгійська комісія представила свої висновки й рекомендації Facebook, чиє європейське представництво зареєстроване в Ірландії.

"Вони відповіли, що не приймають бельгійське законодавство або компетенцію бельгійської комісії із захисту недоторканості приватного життя і що це непорозуміння", - відзначив Дебекеларе.

У Facebook зауважили, що справа позбавлена будь-якого змісту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.