Польща сподівається на розташування важкої техніки США

Вівторок, 16 червня 2015, 13:02

Питання розміщення військової техніки у країнах Східної Європи, у тому числі в Польщі, США можуть прийняти вже у найближчі тижні.

Про це заявив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк в інтерв’ю RMF FM.

Сємоняк наголосив, що інформація про розташування важкої техніки у Польщі та країнах Балтії не є медійною спекуляцією, оскільки у травні він мав розмову на цю тему із секретарем оборони США Ештоном Картером.

"Ми ведемо перемовини про те, аби американці розмістили важку техніку у країнах Східної Європи для однієї бригади – це перший крок", - сказав він.

Сємоняк підкреслив, що остаточного рішення у цій справі поки немає.

"Йдеться про кілька тисяч солдатів та сотні одиниць різної техніки. Це був би значний крок у захисті Польщі, який свідчитиме про зростаючу присутність військ США в Польщі та Східній Європі. Адже з кожним американським солдатом в Польщі, кожним американським танком чи літаком наша безпека зростає", - сказав міністр. 

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Пентагон може відправити у кілька країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5000 солдатів. 

У Росії на це заявили, що посилять угрупування військ по всьому периметру західного кордону РФ, включаючи нові формування танкових, артилерійських і авіаційних частин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: