У нового президента Польщі вимагають відставки уряду Еви Копач

П'ятниця, 19 червня 2015, 11:08

Чим довше при владі лишається уряд прем’єра Еви Копач, тим гірше для Польщі.

Про це сказав радник нового президента Польщі і ймовірний глава МЗС Кшиштоф Щерський в ефірі RMF FM.

"Передусім потрібна відставка уряду Еви Копач. То є перший і найважливіший пункт, тому що жоден урядів ще не діяв настільки на шкоду довгостроковій перспективі розвитку Польщі", - сказав Щерський.

"Кожний новий день роботи уряду Еви Копач – це нові загрози", зазначив він, додаючи, що відставка хоча б зменшила рівень цих загроз.

При цьому Щерський зазначив, що новобраний президент Анджей Дуда говорить від свого імені, в той час як він сам висловлює думку опозиційної партії "Право і справедливість", яка вимагає якнайскорішої відставки уряду.

Нагадаємо, нещодавно в польському уряді відбувся ряд гучних відставок.

Зокрема, міністр охорони здоров'я Бартош Арлуковчич, міністр спорту Анджей Бернат і міністр держскарбниці Влодимеж Карпінський, а також їхні заступники подали у відставку через скандал з прослуховуванням. У відставку також пішов спікер Сейму Радослав Сікорський.

Цього тижня Ева Копач призначила нових урядовців, однак міністр охорони здоров’я вже встиг відзначитись заявою, яка обурила медпрацівників – так, він висловився проти участі медпрацівників у страйках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: