Принаймні 9 країн ЄС не застосовували персональні санкції проти росіян

П'ятниця, 19 червня 2015, 13:04

Принаймні дев'ять з 28 країн-членів Євросоюзу не заморозили або не вилучили жодного активу приватних осіб, компаній або організацій із санкційного списку.

Про це пише німецьке видання Die Welt.

Міністерства фінансів Ірландії, Фінляндії, Хорватії, Мальти, Словенії, Словаччини, Мальти, Литви та Іспанії заявили, що не отримували повідомлень про замороження рахунків у зв’язку із санкціями.

У Люксембурзі повідомили, що поки продовжують аналізувати імплементацію санкцій у країні. "Аналіз даних не завершений, і тому інформація не може бути оприлюднена", - зазначили у МЗС.

У Німеччині сума заморожених активів становить 124 346 євро. Під санкції потрапили чотири рахунки двох осіб, підприємств чи організацій. Крім того, накладений арешт на двох коней, які належать голові Чечні Рамзану Кадирову.

"Це означає, що вони не можуть більше бути використані для отримання прибутку або продані", - пояснили у німецькому міністерстві економіки. За попередні п’ять років скакуни заробили для Кадирова 1,2 млн євро.

На Кіпрі, який дуже популярний серед російських бізнесменів, заморожена сума російських активів не перевищує 120 тисяч євро.

"Навряд чи хтось з 150 росіян і українців, у тому числі близьких соратників Володимира Путіна, дійсно стурбований. Їх майно на території ЄС залишилося недоторканим. Якщо навіть на російському "ельдорадо" Кіпрі арештовані менше 120 тисяч євро, то серйозно такі заходи сприймати не можна", - пише видання.

Винятком можна вважати Італію, де під санкції потрапила велика сума активів російського мільярдера Аркадія Ротенберга.

Серед заморожених активів – розкішна віла в Римі, квартира в Таркуінії, вілли в Вілласіміусі та двоє апартаментів на узбережжі Коста Смеральди - загальною вартістю близько 30 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.