Чехія посилила контроль через зростання числа біженців

П'ятниця, 19 червня 2015, 19:23

Через збільшення кількості біженців, зокрема, з Угорщини, уряд Чехії оголосив про посилення контролю.

Про це сказав глава МВС країни Мілан Хованец на спеціальному засіданні щодо біженців у парламенті, повідомляє Deutsche Welle.

"Таким чином ми починаємо інтенсифікувати контроль, щоб реагувати на ситуацію, яка склалась", - сказав Хованец.

За його словами, минулого року близько 1,2 тисячі іммігрантів подали клопотання про надання притулку в Чехії, 370 з яких були задоволені.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка у парламенті підтвердив відмову від проекту Євроrомісії з перерозподілу біженців за квотами з країн, на які припадає найбільше навантаження - Італії та Греції.

За його словами, для його країни це було б "неприйнятно". "Контроль потоку біженців є компетенцією національних урядів", - наголосив Соботка. 

Як відомо, Брюссель оголосив план розмістити в різних країнах ЄС близько 20 тисяч осіб, які залишили свої будинки через збройні конфлікти, які йдуть в їхніх країнах.

Згодом стало відомо, що цю цифру планують збільшити до 40 тисяч осіб. Франція, Британія, Угорщина, Словаччина вже висловили своє небажання брати участь у цій схемі.

Єврокомісія в свою чергу підкреслила, що не змінить своїх планів щодо розподілення по всьому Євросоюзу згідно з системою квот біженців з Африки та Близького Сходу, незважаючи на опозицію з боку деяких держав-членів ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.