ЄК отримала достатньо доказів для продовження санкцій проти чиновників Януковича - Клімкін

Вівторок, 2 червня 2015, 12:29

Україна надала Європейській комісії достатньо доказів для продовження санкцій щодо чиновників часів колишнього президента Віктора Януковича.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вчорашнє рішення Єврокомісії всім відомо – це санкції, які базуються на чітких аргументах юридичного характеру. Генеральна прокуратура надала такі аргументи щодо багатьох осіб, які фігурують у цих списках. Крім того, Єврокомісія зі зрозумілих причин виключила Януковича-молодшого з цих списків (Віктора Януковича-молодшого вважають загиблим. - Ред.). За іншими особами робота триває", - сказав Клімкін.

Відповідаючи на запитання з приводу того, чи достатньо аргументів надасть українська сторона для продовження санкцій, Клімкін сказав: "Я вважаю, ці санкції базуються саме на юридичному аспекті. Я вважаю, що цих аргументів має бути достатньо, оскільки відповідні справи, які веде Генпрокуратура, є достатньою підставою для розуміння, що вони зробили в Україні".

Раніше ЗМІ повідомили, що  Євросоюз виключив з санкційного списку сина екс-президента Віктора Януковича. Санкції проти Дмитра Табачника і Олени Лукаш продовжені на один рік, проти Сергія Клюєва – на 4 місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.