Італійська партія пропонує зняти з РФ санкції. Посол України вже відреагував

Субота, 20 червня 2015, 15:23

 Посол України в Італії Євген Перелигін направив відкрити лист голові фракції італійської партії "Форца Італіa" Ренато Брунетта у зв’язку з тим, що дана партія планує ініціювати скасування санкцій проти РФ.

Текст листа опублікувала низка італійських ЗМІ, зокрема видання MilanoFree.

 "Ви кажете про негативний вплив на економіку ЄС від санкцій, впроваджених Євросоюзом. Але насправді санкції ЄС не мають жодного впливу на товарообіг між Італією та Росією", - йдеться в листі Перелигіна.

За його словами, "(вплив) про який ви говорите, мають не санкції Євросоюзу, а ті, які запровадила Росія, тож звертатися (про їх скасування) вам варто було б до російського уряду".

Необхідно додати, що "Форца Італіa" є відверто проросійською партією, її заснував і досі очолює колишній італійський прем’єр Сільвіо Берлусконі.

Українській дипломат закликав італійських парламентарів – членів партії "Форца Італіa" взяти до уваги позицію Європейської народної партії (до складу якої входить "Форца Італіа") щодо санкцій проти країни-агресора.

Перелигін також нагадав про порушення Росією своїх міжнародних зобов’язань.

"У Європи нині два нових виклики – однією є загроза з півдня, від Ісламської держави та інших терористичних організацій, а так само - загроза зі Сходу, від кремлівського режиму" - йдеться в документі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.