З Берлусконі зняли обвинувачення за секс із неповнолітньою

П'ятниця, 18 липня 2014, 14:44

В Італії міланський апеляційний суд другої інстанції виправдав колишнього прем'єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі у "справі Рубі", знявши з нього всі звинувачення у зв'язках з неповнолітніми.

Про це повідомляє інформаційна агенція ANSA.

Раніше суд підтвердив вирок, згідно з яким Берлусконі має провести у в'язниці сім років за секс із неповнолітньою проституткою на і’мя Рубі, яка до того ж виявилася племінницею колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака.

Адвокати Берлусконі радіють рішенню касаційного суду і заявляють, що очікували такого рішення, оскільки обвинувачення було вигаданим.

"Цей процес увійде в навчальні посібники як приклад неіснуючих обвинувачень", - сказав адвокат Франко Коппі. За його словами, головним аргументом захисту було те, що "на момент знайомства Берлусконі з дівчиною він не знав, що вона неповнолітня".

Процес у "справі Рубі" тривав кілька років. Ця справа від початку сильно вдарила по політичній кар'єрі Берлусконі і спричинила відкриття інших кримінальних справ проти опального прем'єра.

Зокрема, зараз "кавалер" відбуває однорічне покарання у вигляді опіки над літніми людьми (раз на тиждень) в одному з притулків Мілану за несплату податків.

Незважаючи на крах політичної кар’єри Сильвіо Берлусконі, його політична партія "Народ свободи" на парламентських виборах 2012 року здобула 23% підтримки.

Наслідком численних судових позовів стало те, що Берлусконі позбавили статусу сенатора та заборонили йому обіймати адміністративні посади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.