Прем’єр Польщі звинувачує РФ у невиконанні Мінська-2: будуть нові санкції

Четвер, 25 червня 2015, 12:57

Домовленості, підписані 12 лютого в Мінську, наразі не виконуються Росією, і Європа має у відповідь не лише продовжувати чинні санкції, а й ввести нові.

Про це заявила прем’єр-міністр Польщі Ева Копач в ефірі "Польського радіо".

"Домовленості, які були підписані, так званий Мінськ-2, які повинні виконуватися і які наразі не виконуються - які можуть бути наслідки цього?

Наслідок один – Європейська рада, Європа, яка є однозначною в питанні України, каже: якщо Росія не виконує зобов’язань, повинні бути введені нові санкції і вже напевно мають бути продовжені вже накладені на РФ санкції", – сказала Копач.

"На жаль, Росія сьогодні не розуміє однієї речі – Україна, яка є нашим безпосереднім сусідом, має право на європейські прагнення і на територіальну цілісність та суверенітет", - наголосила вона.

Крім того, прем’єр Польщі зазначила, що погрози з боку Москви у зв’язку з намірами розміщення у Східній Європі важкого озброєння США, не означають збільшення загрози з боку РФ.

За її словами, подібна реакція з боку Росії була ще тоді, коли в Польщі почали говорити про розміщення ПРО на території країни, і це розмови не останніх місяців.

Раніше в Росії заявили, що Польща і Румунія стають потенційними цілями через систему ПРО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: