У Росії застерігають НАТО від розгортання сил альянсу в країнах Балтії

Середа, 3 червня 2015, 12:14

Звернення Латвії, Литви та Естонії до військового керівництва НАТО з проханням про розміщення на території цих країн військових контингентів союзників є прямим зазіханням на основоположний акт Росія-НАТО.

Про це заявив постпред Росії при НАТО Олександр Грушко, повідомляє Інтерфакс.

"Це звернення, як і публічні заклики низки державних діячів країн Прибалтики і Польщі до розгортання сил США на постійній основі в цьому регіоні, - без перебільшення пряма і нічим не прикрита атака на ключові положення основоположного акту (ОА) Росія-НАТО 1997 року, які являють собою невід'ємну частину системи воєнної безпеки в Європі", - заявив Грушко.

Він зазначив, що сам факт направлення такого звернення країнами, що приєдналися до ОА, свідчить про цілеспрямований і свідомий вибір на користь конфронтаційних схем забезпечення безпеки.

"Задум більш ніж очевидний - надати незворотний характер зусиль НАТО щодо нарощування військового потенціалу на "східному фланзі", прокреслити в центрі Європи непереборну розділову лінію, що підірве саму основу для будівництва системи рівної і неподільної безпеки, яка відповідає справжнім інтересам європейських країн", - заявив російський постпред.

Як повідомлялося, Литва, Латвія та Естонія хочуть, щоб у кожній із країн постійно дислокувався батальйон, три батальйони становили б бригаду. Зазвичай бригада складається з 2-3 тисяч військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: