НАТО розпочало серію навчань "Союзницький щит" у Східній Європі

Неділя, 7 червня 2015, 10:55

НАТО розпочало серію навчань "Союзницький щит" (Allied Shield) в Східній Європі, в яких візьмуть участь понад 1й тис. військових з 19 держав альянсу і 3 країн-партнерів.

Про це повідомляє сайт Об'єднанного командування ОЗС НАТО у Неаполі.

Навчання Allied Shield складаються з серії окремих маневрів: BALTOPS, Saber Strike, Noble Jump і Trident Joust.

6 червня почалася операційна фаза військово-морських маневрів BALTOPS, які триватимуть до 20 червня. У них візьмуть участь 5,6 тис. осіб, 49 військових кораблів, один підводний човен і 61 літак з 14 держав НАТО і трьох країн-партнерів альянсу - Фінляндії, Швеції, Грузії. Територія проведення маневрів - три країни Балтії та Польща.

З 8 по червня на території країн Балтії, а також у Польщі пройдуть навчання Saber Strike за участі 3 тисяч військових з 11 країн.

Навчання "Noble Jump" починаються 10 червня и протягом 11 днів триватимуть у Польщі. Це другий етап новостворених сил швидкого реагування.

Маневри "Trident Joust" за участі Італії, Румунії та Болгарії триватимуть з 17 по 28 червня. У них візьмуть участь 1500 військових.

"Всі навчання мають оборонний характер і є частиною заходів щодо безпеки НАТО у відповідь на виклики на півночі та сході. Діяльність буде зосереджена на підвищенні сумісності, готовності та реагуванні серед союзників і держав-партнерів. "Союзницький щит" показує, що члени НАТО єдині у своїй прихильності до колективної оборони", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.