Deutsche Bank погодився сплатити штраф у $2,5 млрд

П'ятниця, 24 квітня 2015, 08:31

Deutsche Bank погодився сплатити 2,5 мільярда доларів США штрафу за участь своїх співробітників у масштабній багаторічній змові задля маніпуляцій відсотковими ставками LIBOR (London Interbank Offered Rate).

Про це у четвер, 23 квітня, заявив представник Департаменту з регулювання фінансових послуг (DFS) штату Нью-Йорк, повідомляє "Німецька хвиля".

Штраф у 2,5 мільярда доларів є рекордним у справі щодо маніпуляцій відсотковими ставками. При цьому сума перевищить очікуваний розмір штрафу в 1,5 мільярдів доларів.

Вона включає також штраф, накладений наглядовим органом у сфері фінансових послуг Великої Британії - Лондону відійде 344 мільйони з суми.

Найбільший комерційний банк Німеччини пішов на угоду зі стороною обвинувачення, що дозволить йому зберегти ліцензії на діяльність у США та Великобританії.

"Deutsche Bank таємно змовився зі своїми конкурентами, аби маніпулювати ключовою відсотковою ставкою у серці світової фінансової системи", - сказав помічник генпрокурора США Біл Баер.

Водночас суперінтендант DFS Бенджамін Лоускі зазначив, що порушення мали місце у період з 2005 по 2009 рік з боку трейдерів Deutsche Bank. Він також оголосив, що Deutsche Bank звільнить працівників, які були причетні до порушень.

Водночас представники правління Deutsche Bank висловили жаль з приводу скандалу щодо маніпуляцій процентними ставками та додали, що жоден з колишніх чи теперішніх членів правління банку не знав про порушення. Вони також наголосили, що винні особи вже покарані або звільнені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: