У Німеччині створили літак з електродвигуном, який перетнув Альпи

Фото
П'ятниця, 10 липня 2015, 19:38

Літак під назвою e-Genius, який оснащений тільки електродвигуном здійснив успішний переліт з німецького Штутгарта до Кальцінате дель Пеше, що на півночі Італії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Акумуляторні батареї, як відомо, досить важкі і вважаються несумісними з авіацією. І все ж таки літак з електродвигуном зміг перетнути Альпи.

Літак розробили в Інституті літакобудування Штутгартського університету. Дистанцію у 320 кілометрів літак здолав лише за дві години.

 

Зворотня подорож, вже наступного дня, була довжиною у 365 кілометрів: літак спочатку мав піднятися на висоту 4000 метрів, аби перелетіти через гірський перевал Сен-Готард у швейцарських Альпах.

При цьому літаку знадобилось тільки 83 кіловат-годин. Таке споживання електроенергії є не набагато більшим, ніж в електромобіля.

 "Якщо рахувати нинішні ціни в Німеччині на екологічну електронерегію, витрати на транспортування двох людей до Італії та назад становитимуть близько 21 євро", - стверджують розробники літака.

Літак e-Genius є 8,1 метра завдовжки, розмах його крил становить близько 17-метрів. Всередині літака є місце тільки для двох пасажирів. Зовні він схожий на звичайний планер з невеличким пропелером. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.