Єврогрупа відмовилась від переговорів з Грецією до референдуму

Четвер, 2 липня 2015, 08:25

Міністри фінансів єврозони відмовилися обговорювати пропозиції грецького уряду до референдуму щодо умов кредиторів, який має відбутися в неділю.

Про це заявив голова Єврогрупи Єрун Дейсселблум за результатами телеконференції міністрів, йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"Враховуючи політичну ситуацію, те, що грецький уряд відкинув попередні пропозиції, референдум, що відбудеться в неділю і рекомендації уряду голосувати "Ні", ми не бачимо підстав продовжувати розмови з цього питання", - зазначив він.

"У найближчі дні не буде переговорів ні на рівні Єврогрупи, ні на рівні грецького уряду і інституцій щодо фінансових угод" - наголосив глава Єврогрупи.

За його словами, міністри чекатимуть результатів референдуму, щоб відштовхуватись від них у подальших діях.

Він висловив жаль з приводу ситуації, що склалася, і заявив, що повністю підтримує греків у їх бажанні залишитися частиною Євросоюзу і єврозони.

Як відомо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у своєму зверненні до грецького народу заявив, що країна отримала кращі пропозиції від міжнародних кредторів, проте референдум, запланований на неділю, все ж відбудеться.

Водночас, ЗМІ з посиланням на лист Ципраса главам Єврокомісії, ЄЦБ та МВФ повідомляли, що уряд Греції погодився прийняти останні пропозиції міжнародних кредиторів за умови внесення незначних змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.