Саркозі: РФ погано поводиться в Україні, але холодна війна нам ні до чого

Четвер, 2 липня 2015, 16:02

Європа не має погоджуватися з поведінкою РФ в Україні, але й не повинна створювати умов для нової холодної війни.

Про це заявив екс-президент Франції Ніколя Саркозі в інтерв'ю французькому виданню Le Monde.

"Ми можемо висловити свою незгоду з тим, як Путін поводився в Україні. Але поки що ми не повинні створювати умови для нової "холодної війни", коли нам так потрібна Росія для того, щоб воювати проти "Ісламської держави Іраку і Леванта" і врегульовувати сирійську драму",  -відзначив він.

"Це не має сенсу",  - переконаний Саркозі.

Він також розкритикував європейських лідерів за те, що вони чекали занадто довго, перш ніж сісти за стіл переговорів з президентом РФ.

"Мене завжди цікавило питання, чому знадобився рік, щоб обговорити з Путіним. Я зустрівся з Путіним і Медведєвим після чотирьох днів після початку конфлікту в Грузії",  -наголосив екс-президент Франції.

"Які б розбіжності не були з ним, Путін є тим, з ким ми повинні і можемо домовлятися",  - підкреслив Саркозі.

Окрім того він висловив переконання, що агресія РФ була спричинена скасування Верховною Радою у лютому 2014 року "мовного закону" , який передбачав регіональний статус для російської мови.

За його словами, європейським лідерам необхідно було "зупинити Україну" від подібного кроку, а також зупинити Путіна, щоб уникнути кризи на Донбасі.

"Тоді б питання "Містралів" не виникло",  - переконаний Саркозі.

Нагадаємо, раніше Саркозі  розкритикував нинішнього главу держави Франсуа Олланда за те, що той не приїхав на парад Перемоги до Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: