Україна впровадить оподаткування для "псевдоінвесторів" з Кіпру

Вівторок, 21 липня 2015, 19:48

Міністерство фінансів України домовилося з Кіпром про підвищення ставок оподаткування окремих видів пасивних доходів.

Відповідного рішення досягнуто за підсумками другого раунду переговорів між заступником міністра фінансів України Оленою Макеєвою та представниками уряду Кіпру, повідомляється на сайті Мінфіну.

Таким чином, Мінфін домовився з урядом Кіпру про підписання нової Конвенції про уникнення подвійного оподаткування, що відповідає рекомендаціям ОЕСР (Організації економічного співробітництва і розвитку).

Згідно з домовленостями, від оподаткування в Україні звільнятимуться лише ті доходи, які отримані резидентом Кіпру в результаті відчуження акцій та інших корпоративних прав, більше ніж 50% вартості яких прямо або опосередковано пов'язані з нерухомим майном, розташованим на території України.

Мінфін при цьому уточнює, що наразі єдиною вимогою для звільнення від оподаткування доходів у результаті відчуження майна резидентів Кіпру є розташування цього майна на території України.

Крім того, щоб отримати право застосування 5-відсоткового податку при виплаті дивідендів, платнику податків необхідно буде і володіти 20-відсотковою часткою компанії та інвестувати в її статутний капітал не менше ніж 100 тис. євро, тоді як нині достатньо виконати лише одну з цих умов.

Сторони також домовилися про підвищення ставки податку при виплаті відсотків до 5% із 2%.

У разі підписання тексту нової конвенції та її ратифікації парламентами України та Кіпру нові умови оподаткування пасивних доходів набудуть чинності не раніше за 1 січня 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: