Російський банк шукає юристів для зняття санкцій з РФ

Середа, 22 липня 2015, 10:52

Російський Зовнішекономбанк має намір оскаржити в органах СОТ накладені на нього секторальні санкції.

Як пише російська газета Ведомости, це випливає із закупівельній документації банку, розміщеній на урядовому сайті zakupki.gov.ru. Початкова ціна контракту – 7,8 млн руб.

Згідно із заявкою, треба, щоб юристи підготували правову позицію, яка могла б бути використана Росією в разі спору. При цьому термін подання заявок закінчився 22 липня. Видання зазначає, що представник Зовнішекономбанку відмовився від коментарів.

Санкції були введені США та ЄС в липні 2014 року. У жовтні минулого року Зовнішекономбанк і ВТБ подали в суд Європейського союзу позови з вимогою зняти з них санкції. Про результати цього позову поки не повідомлялося.

Нагадаємо, що компанії не можуть самостійно звертатися у СОТ. Це право мають лише країни-члени організації. Відповідно, санкції можуть бути зняті не з окремої компанії, а з країни в цілому. Як правило, в таких випадках компанії беруть на себе оплату необхідних юридичних послуг.

Російська влада вже неодноразово заявляла про намір оскаржити західні санкції в органах СОТ.

"Ведомости" цитують анонімного високопоставленого російського чиновника, який визнає, що ще немає остаточного рішення - відмовитися від цієї ідеї або все ж направити звернення. Зараз позиція вивчається як на рівні уряду, так і організаціями, щодо яких введено санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.