В Раді засудили візит французьких депутатів до Криму

Четвер, 23 липня 2015, 09:56

Візит французьких депутатів до окупованого Росією Криму є прямим викликом суверенітету та територіальній цілісності України.

Про це йдеться в листі комітету з питань європейської інтеграції до Національної асамблеї Франції, повідомила голова комітету Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Особливо прикро те, що це здійснюють депутати країни, частина території якої була неодноразово анексована збройним шляхом, зраджуючи у такий спосіб пам'ять багатьох поколінь французів, які відстоювали незалежність та суверенітет своєї Батьківщини", - відзначається в заяві комітету.

"Ми засуджуємо таке рішення, прийняте групою депутатів Національних Зборів Французької Республіки, незалежно від пояснень, якими воно супроводжується. Цим рішенням було продемонстровано неповагу до суверенітету, територіальної цілісності України, її народу та міжнародного права", - наголосили українські депутати.

Як повідомлялося,  група проросійськи налаштованих французьких депутатів в середу поїде до Росії та анексованого Криму.

Варто зауважити, що більшу частину французької делегації складуть депутати від партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці".

Водночас МЗС України попередив французьких депутатів про можливу заборону на в'їзд на територію України у випадку поїздки на окупований півострів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: