Маккейн: РФ - це бензоколонка, яка керується мафією і прикидається країною

П'ятниця, 24 липня 2015, 11:46

Американський сенатор Джон Маккейн відредагував своє відоме висловлювання про Росію, назвавши її бензоколонкою, що управляється мафією.

Про це він сказав під час виступу в Гудзонському інституті у Вашингтоні, пише Голос Америки.

На його думку, якщо російського президента Володимира Путіна не зупинити негайно систему євроатлантичної безпеки чекає провал.

В цій ситуації, найкраще, що можуть зробити США, вважає Маккейн, дати Україні зброю.

"До нашого сорому ми не дали українцям зброю, якою вони могли б себе захистити. Ми можемо їм дати "Джавеліни" - це дуже ефективна протитанкова зброя і, я гарантую, це суттєво збільшить ціну, яку Росія платить за свої дії", - сказав сенатор.

Однак, на його думку, навіть якщо сьогодні Путін виглядає переможцем, Росію все одно чекає поразка.

"У далекій перспективі їх чекають величезні проблеми. Економіка падає. Я часто говорив, що Росія - бензоколонка, яка тільки прикидається країною. А потім я це висловлювання відредагував - це бензоколонка, яка управляється мафією, і прикидається країною", - зазначив Маккейн.

"Ціна на нафту знижується, що, однозначно, буде кінцем для них. У далекій перспективі вони зіткнуться з Китаєм" - додав сенатор.

Раніше, Маккейн заявляв, що США та їхні союзники не зробили достатньо для того, щоб зупинити кровопролиття в східній Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.