Фінський депутат викликав скандал неполіткоректним записом у блозі

Неділя, 26 липня 2015, 18:05

Депутат фінського парламенту від "Справжніх фінів" Оллі Іммонен написав на своїх сторінках у Facebook, що він має намір боротися за свою Батьківщину і за те, щоб у Фінляндії в майбутньому було менше іммігрантів.

Цей запис вже викликав скандал, змусивши відреагувати керівництво країни, пише Yle.

Замітка, написана англійською, в перекладі звучить так:

"Я мрію про сильну, хоробру нації, яка в силах перемогти цей кошмар під назвою мультикультуралізм. Ця некрасива ілюзія, в якій живуть наші вороги, скоро розірветься на мільйон маленьких шматочків. Ми переживаємо важкі часи. Це час назавжди залишить слід на майбутнє нашої нації. Я вірю в своїх соратників. Ми будемо боротися за свою Батьківщину і фінську націю до кінця. Перемога буде за нами."

 

Як зазначає видання, Іммонен є не тільки депутатом від "Істинних фінів", але ще й головою націоналістичної організації Suomen Sisu. У 2013 році Іммонена запропонував почати реєстрацію населення за ознакою етнічної приналежності.

Замітку Іммонена прокоментували безліч людей, включаючи керівництво країни.

"Я не можу схвалити запис Іммонена. Я хочу розвивати відкриту і міжнародну Фінляндію як в плані мов, так і багатства культур",- заявив у неділю прем'єр-міністр Юха Сіпіля.

 

До цього запис Іммонена прокоментував і міністр фінансів Александер Стубб. "Багатокультурність – це багатство. У мене все",- написав він на своїй сторінці у Твіттер.

Між тим, зазначає Yle, міністр закордонних справ, голова "Справжніх фінів" Тімо Сойні досі ніяк не відреагував на висловлювання соратника по партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.