Кемерон скликає екстрену нараду з приводу мігрантів під Ла-Маншем

П'ятниця, 31 липня 2015, 12:39

Прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон скликав засідання комісії екстреного реагування для вирішення проблеми мігрантів, які масово намагаються потрапити до країни з Франції.

Про це повідомляє Reuters.

Сам Кемерон має намір голувати на засіданні комісії, відомої також як "Кобра" на фоні закликів британських політиків до мобілізації армії задля посилення прикордонного контролю.

В уряді при цьому вже заявили, що працюють над побудовою нової огорожі навколо французького порту Кале, який став гарячою точкою в останні тижні, коли мігранти намагаються через нього потрапити до Британії.

Мігранти вже давно намагаються потрапити до Британії через тунель під Ла-Маншем, однак за останні кілька місяців їх число збільшилося з 600 чоловік до 5 тисяч.

Нагадаємо, на цьому тижні понад 2 тис. нелегальних мігрантів штурмували тунель під Ла-Маншем, щоб потрапити до Британії. Одна людина тоді загинула, декілька отримали поранення.

Напередодні Девід Кемерон зіткнувся з гострою критикою через неполіткоректне висловлювання про мігрантів, коли він порівняв їх з "роєм".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: