Греція стала лабораторією для заходів жорсткої економії - Ципрас

Фото
Середа, 8 липня 2015, 11:27

За останні 5 років Греція стала експериментальною лабораторією для заходів жорсткої економії, і цей експеримент провалився.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Алексіс Ципрас у середу, виступаючи перед депутатами Європарламенту.

"Не було б перебільшенням сказати, що Греція стала експериментальною лабораторією для жорсткої економії протягом останніх років, і цей експеримент не вдався", - відзначив він.

"Я поважаю інші країни, які пройшли через жорстку економію, але ніде ці заходи не були такими ж жорсткими", - переконаний Ципрас.

За його словами, "сміливий вибір грецького народу не є рішення до розірвати зв'язки з Європою, а радше наміром повернутися до основоположних європейських принципів".

"Ми хочемо угоду, яка покладе остаточний кінець кризі, покаже, що є світло в кінці тунелю", - наголосив грецький прем'єр.

Ципрас під час виступу в Європарламенті (фото - Reuters)


За його словами, програма реформ  не була імплементована в Греції минулого року, тому що "не мала соціальної підтримки". "Ми не хочемо обтяжувати платників податків ЄС. Вони мають знати, що гроші, передані досі, не йшли грекам, а були для того, щоб врятувати банки",  - підкреслив він.

"Жодна з реформ не допомогла стерти нерівність. Ніяка реформа не покращила збір податків або підвищила ефективність системи державного управління", - підкреслив Ципрас.

Нагадаємо, грецька делегація не представила нових пропозицій на зустрічі міністрів фінансів єврозони в Брюсселі.

Наразі грецький уряд щонайпізніше в четвер, 9 липня, повинен представити докладно свої пропозиції щодо всеосяжних і конкретних реформ.

Новий позачерговий саміт ЄС щодо Греції відбудеться 12 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.