Установи ЄС по роботі з мігрантами додатково отримають 69,6 млн євро

Середа, 8 липня 2015, 19:18

Три установи управління міграційними потоками в ЄС і два фонди ЄС з міграційних заходів отримають 69,6 млн євро для залучення співробітників та на інші витрати цього року.

Таку пропозицію Європейської комісії підтримав сьогодні Європарламент.

Депутати зазначили, що навіть такого збільшення фінансування може не вистачити для задоволення реальних потреб в обробці потоку мігрантів в Середземноморському басейні, не кажучи вже можливу міграцію з України в майбутньому.

Збільшення бюджету фінансуватиметься переважно за рахунок коштів, запланованих на перший супутник європейської навігаційної системи Galileo.

В результаті затвердження парламенту, управління кордонами ЄС агентство Frontex отримає 26,8 млн євро (в прихильності і асигнуваннях платіжних),і таким чином потроїться фінансування для операцій Triton і Poseidon.

Європейський офіс з підтримки прохачів притулку а і Європейське поліцейське управління (Європол) отримає більше співробітників, Фонд притулку, міграції та інтеграції і Фонд внутрішньої безпеки отримають додаткове асигнування 57 млн євро і 5 млн євро відповідно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.