У Румунії заарештували активи дочірньої компанії "ЛУКОЙЛа" на 2 млрд євро

Четвер, 9 липня 2015, 08:29

Румунські прокурори арештували активи дочірньої компанії російського "ЛУКОЙЛа" на суму до 2 млрд євро у ході розслідування справи про відмивання грошей.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, у середу апеляційний суд румунського міста Плоєшті заявив, що прокуратура розширила розслідування у справі на керівника місцевої "Петротел ЛУКОЙЛ" і п'ять інших співробітників, включаючи двох громадян Росії.

Їх звинувачують у зловживанні кредитом компанії та відмиванні грошей.

"Арешт було накладено на деякі активи, що належать "Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda" вартістю до 2 млрд євро", - говориться в заяві суду.

Нагадаємо, раніше проти відділення "ЛУКОЙЛ" в Румунії було порушено справу, за якою компанія звинувачується в ухилянні від сплати податків і відмиванні грошей.

За результатами обшуків та проведеного розслідування, прокуратура Румунії постановила конфіскувати власність НПЗ Petrotel, яка є дочірньою компанією російської групи "ЛУКОЙЛ", на суму 235 млн євро.

Екс-президент країни Траян Бесеску заявляв, що Румунія може націоналізувати завод "ЛУКОЙЛа", якщо виробництво на ньому не буде запущене.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.