Німеччина розкритикувала "патріотичний стоп-список" Росії

Четвер, 9 липня 2015, 19:02

Уповноважений з політики прав людини та гуманітарної допомоги федерального уряду Німеччини Крістоф Штрессер вимагає від Російської Федерації поважати право на вільне вираження думки.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Таким чином Штрессер відреагував на так званий "патріотичний стоп-список" міжнародних неурядових організацій, яким хочуть обмежити або заборонити діяльність у Росії.

Штрессер наголосив, що владі у Росії слід було б сприяти зміцненню громадянського суспільства та "поважати право на вільне вираження думок і відкритися для міжнародного обміну".

Політик також зауважив, що "плюралістичне та критичне громадське суспільство складає основу демократії, а діалог всередині цього суспільства є "ключем до взаємного порозуміння та довірливих відносин" між Німеччиною та Росією.

Як відомо, Рада Федерації РФ вимагає від російської генпрокуратури, МЗС та Мін’юсту перевірити на відповідність російському законодавству діяльність 12 іноземних неурядових організацій, що діють на території РФ.

До так званого "патріотичного стоп-списку" включено 12 закордонних неурядових організацій. Серед інших до переліку потрапила також низка німецьких та українських організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.