У Німеччині розробили "електронну шкіру" для управління гаджетами

Фото
Понеділок, 10 серпня 2015, 18:17

У Німеччині розробили датчик, який перетворює людське тіло на сенсорну поверхню для управління мобільними пристроями.

Про це повідомляє Reuters.

Прилад під назвою iSkin виготовлений із силікону на основі органічного полімеру з чутливими датчиками, які прикріплюються до шкіри користувачам, дозволяючи використовувати їх власні тіла для управління мобільними пристроями.

 

Експериментальна система випускається різних форм і розмірів і може розміщуватися на пальці, передпліччі і навіть за вухом. Датчик здатний виявляти торкання навіть коли розтягується або згинається.

З нинішніми прототипами власники можуть відповідати на вхідні дзвінки, відтворювати музику і регулювати гучність.

Розробники запевняють, що тонкий, м'який і гнучкий дизайн iSkin представляє нові можливості для мобільної взаємодії, які не були можливі з існуючими системами.

Прототип базується на розробках так званої "електронної шкіри", яка дозволяє роботам краще відчувати навколишнє середовище.

"Діюча електроніка в основному працює за допомогою жорстких компонентів, які дуже незручно носити на тілі, наприклад, на зап'ясті або на голові. Але наш датчик гнучкий, тому він може охоплювати безліч локацій. Наприклад, навіть на тильній стороні вуха або передпліччя", - сказав один із представників компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: