Естонія може придбати новий прикордонний корабель на кошти ЄС

Вівторок, 11 серпня 2015, 12:54

Субсидії в 35 млн євро з фонду внутрішньої безпеки Єврокомісії ISF, які Естонія отримає на зміцнення прикордонної служби та роботу поліції, дозволять країні в числі іншого придбати новий прикордонний корабель.

Про це пише Postimees.

За словами міністра внутрішніх справ Естонії Ханно Певкура, таким чином кошти Фонду внутрішньої безпеки Естонії в першу чергу будуть використані для зміцнення прикордонної охорони.

"Новий корабель, дрони, апаратура цілодобового стеження та інша техніка – те, що ми придбаємо для зміцнення прикордонної служби.

Крім того, ми доведемо до кінця розвиток естонської візової інфосистеми і зміцнимо дієздатність держави в боротьбі з тероризмом,наркоторгівлею, кіберзлочинами, з торгівлею людьми і тими ризиками, які пов'язані з вибуховими речовинами",- сказав Певкур.

З фонду внутрішньої безпеки Європейської Комісії ISF Естонія отримає на зміцнення прикордонної служби та роботу поліції понад 35 млн євро.

Кошти Естонія отримає в рамках програми ЄС для допомоги країнам ЄС у вирішенні проблем міграції. Так, повідомлялося, що Єврокомісія виділить 2,4 млрд євро 19 країнам-членам ЄС для вирішення проблем міграції та внутрішньої безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.