Німецькі парламентарі мають сумніви щодо підтримки пакету допомоги Греції

Середа, 12 серпня 2015, 12:01

Представники німецького парламенту сумніваються у підтриманні третього пакету допомоги Греції через те, що деякі питання лишаються невирішеними.

Про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

Угода про надання пакету допомоги, досягнута 11 серпня, має бути підтримана грецьким парламентом і країнами єврозони. При цьому зазначається, грецький уряд висуває парламенту низку пропозицій, що ставить під загрозу можливість отримання допомоги у визначені терміни. При цьому видання не зазначає, про які саме пропозиції йдеться.

При цьому повідомляється, що, за інформацією двох партійних чиновників з блоку німецького канцлера Ангели Меркель, вона зіткнулася з опором представників своєї фракції щодо голосування по Греції.

"Необхідно уважно розглянути це питання", - заявив заступник міністра фінансів Єнс Спан. Він підкреслив, що необхідно переконатися в тому, що це не просто черговий платіж, а можливість досягти тривалої згоди з греками.

Зазначається, що німецький канцлер Ангела Меркель у вівторок обговорила це питання з французьким президентом Фрасуа Олландом, головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і грецьким прем’єром Алексісом Ципрасом.

За словами грецьких чиновників, раніше Меркель провела з Ципрасом телефонну розмову, у ході якої закликала його просити про короткостроковий кредит.

Водночас, як зазначається, будь-яке зволікання з боку Німеччини може зірвати плани Греції і парламентів інших країн єврозони проголосувати за угоду до 20 серпня, коли Греція повинна буде виплатити Європейському центробанку 3,4 млрд євро.

Раніше повідомлялося, що Греція домовилася з кредиторами про надання пакету допомоги на 86 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: