Кремлівські ЗМІ від імені Азарова вимагають від Італії випустити Маркова

Середа, 12 серпня 2015, 19:02

"Комітет порятунку України", який очолює екс-прем'єр України Микола Азаров, закликає італійську владу та Інтерпол звільнити свого соратника, затриманого в Сан-Ремо — колишнього депутата Верховної ради Ігоря Маркова.

Як повідомляє російська державна агенція "РИА Новости", про це йдеться в заяві Комітету, розміщеній на сторінці об'єднання у Facebook.

Водночас у соціальній мережі сторінки Комітету, очолюваного Азаровим, немає.

"Комітет упевнений, що нинішнє затримання і його (Маркова) можлива екстрадиція в Україну — це політична розправа над опозиціонером. Поза сумнівом, це реакція київської влади на появу нашої організації",- нібито йдеться в заяві.

Окрім того, Комітет звертається до "президента Інтерполу Мирею Балестрази, парламентарів та керівництва Італії і всього європейського співтовариства з закликом перешкодити політичній розправі над опозиційними силами України і не допустити його видачі злочинному київським режиму за цим сміхотворним звинуваченням".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній депутат Верховної ради і лідер партії "Родіна" Ігор Марков затриманий в Італії співробітниками Інтерполу.

У екс-парламентаря на момент затримання, окрім українського, був також і російський паспорт.

Як відомо, Марков після зміни влади в України переховувався на території Російської федерації. У грудні 2014 року МВС оголосило в розшук Ігоря Маркова.

Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. У жовтні 2013 міліція затримувала Маркова за підозрою в організації побиття учасників мітингу в Одесі в 2007 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.