ЄС може зняти санкції з екс-прем'єра Азарова та ще 6 соратників Януковича

Вівторок, 24 лютого 2015, 13:18

ЄС може зняти санкції з 7 українських чиновників, серед яких колишній прем'єр міністр Микола Азаров.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм з посиланням на лист Європейська служба зовнішньополітичної діяльності, направлений уряду та правоохоронним органам України від 20 січня.

У листі міститься попередження про зняття санкцій з колишніх українських чиновників. В числі названих прізвищ вказані особи, які підпали під санкції згідно з рішенням Ради ЄС №2014/119/CFSP і №2014/216/CFSP: екс-нардеп Сергій Клюєв; екс-міністр освіти і науки Дмитро Табачник; екс-глава мін'юсту Олена Лукаш; син екс-президента Віктор Янукович-молодший; керівник СБУ в 2013-14 рр. Олександр Якименко; радник екс-президента Ігор Калінін; колишній прем 'єр Микола Азаров.

Зазначається, що якщо найближчим часом не будуть надані додаткові дані про їхні злочини, служба буде змушена буде виключити ці особи з санкційного списку.

Згідно з повідомленням, найслабша позиція в українських правоохоронних органів щодо звинувачень на адресу Олександра Якименка, Ігоря Калініна і Миколи Азарова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС зніме санкції з чотирьох соратників Януковича, а санкції проти інших чотирьох осіб зі списку буде продовжено лише на 3 місяці з тим, аби дати час українській владі надати докази їхніх правопорушень.

Серед ймовірних кандидатів на зняття санкцій називалися у Ігор Калінін (керівник СБУ в 2012-2013 роках, далі – радник президента), Олександр Якименко (керівник СБУ в 2013-2014 роках), Олена Лукаш і Андрій Портнов (екс-глава Мінюсту та заступник глави адміністрації президента, куратор юридичного напрямку), а також колишній народний депутат Олексій Азаров.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.