Переправити нелегала через тунель під Ла-Маншем коштує 10 тис. євро - ЗМІ

Понеділок, 17 серпня 2015, 13:35

Нелегальні мігранти платять по 10 тис. євро для того, щоб мати можливість переправитися через тунель під Ла-Маншем з Франції до Великої Британії.

Про це йдеться в розслідування журналістів французької радіостанції Europe 1.

Представники ЗМІ долучилися до роботи французької прикордонної поліції у порту Кале, яка розслідує діяльність гупи контрабандистів.

Згідно з результатами розслідування, група з 4 албанців та 2 французів з початку 2015 року переправила через тунель до Британії близько 200 албанців-нелегалів, схованих у вантажівках.

За кожне з таких переправлень нелегал заплатив не менше 10 тис. євро. З цих грошей 1 тис. євро зазвичай переходить в руки водія вантажівки, який погоджуєтсья таємно перевезти мігранта.

Водії також згодні перевозити нелегалів і за меншу суму, але серед вантажів.

Загалом щорічний оборот "нелегального бізнесу" складає близько 1,5 млн євро, пише видання.

Французька поліція вже арештувала у цій справі 6 осіб. Як відзначають правоохоронці, у них є переконливі докази, зокрема, записи телефонних розмов.

Як відзначає видання, албанська група є не єдиною, яка переправляє нелегальних мігрантів через тунель, є також афганські та курдські угрупування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість незаконних мігрантів, які намагалися потрапити в термінал Євротунель у французькому Кале різко знизилася.

Домогтися зниження кількості мігрантів, атакуючих Євротунель, допомогли заходи щодо посилення його захисту. В уряді Великої Британії заявили, що витратили 7 млн фунтів на посилення безпеки Євротунелю, при цьому багато чого ще належить зробити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.