"Ісламська держава" закликає турків "завоювати Стамбул"

Вівторок, 18 серпня 2015, 18:53

"Ісламська держава" розповсюдила відео із закликами до жителів Туреччини боротися проти влади і допомогти у завоюванні Стамбула.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що бойовик, проголошуючи вірність "Ісламській державі", закликає турків повстати проти "невірного" президента Реджепа Таїпа Ердогана і допомогти у завоюванні столиці, підкреслюючи загрозу, з якою стикається член НАТО при боротьбі з радикально налаштованими повстанцями.

Говорячи турецькою без акценту, бойовик ІДІЛ на відео звинувачує Ердогана у тому, що він "продав країну хрестоносцям" і дозволив США  доступ до турецьких баз "лише щоб утриматися на посту".

Також він назвав бойовиків Робочої партії Курдистану, частина з яких приєдналася до боротьбі проти ІДІЛ у Сирії, "боговідступниками", заявивши, що східна Туреччина "потрапить  у руки курдів, якщо ісламісти не повстануть".

При цьому зазначається, що загрози про конкретні атаки у відео відсутні. Також вказано, що Reuters не вдалося перевірити справжність відео. Однак  на сайті Intelligence Group, що займається відстеженням екстремістської діяльності, запис описано як заклик турецького бойовика "Ісламської держави" до мусульман у Туреччині про підтримку.

Раніше повідомлялося, що Туреччина поки не планує завдавати самостійних ударів по позиціях ІДІЛ у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: