НАТО попереджає бойовиків: просування за "мінську лінію" - неприйнятне

Четвер, 20 серпня 2015, 08:02

Спроби підтримуваних Росією бойовиків захопити якнайбільше території України будуть неприйнятними для міжнародного співтовариства.

Про це йдеться у заяві на сайті НАТО.

"Союзники по НАТО обговорили ситуацію в Східній Україні. Союзники висловили серйозну заклопотаність у зв'язку з недавньою різкою ескалацією насильства. У дискусіях, союзники наголосили на необхідності того, щоб усі сторони прагнули до деескалації напруженості і проявляли стриманість", - йдеться у заяві.

У НАТО підкреслили, що увага має бути зосереджена на пошуку вирішення проблеми дипломатичними засобами. "Повне здійснення Мінської угоди - це шлях до миру", - зазначили в Альянсі.

У заяві підкреслюється, що Росія несе особливу відповідальність за те, щоб знайти політичне рішення, а будь-які спроби підтримуваних  нею сепаратистів захопити якнайбільше території України буде неприйнятним для міжнародного співтовариства.

Також зазначається, що спостерігачі ОБСЄ повинні мати можливість виконувати свою роботу безпечно і без обмежень.

"НАТО твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Союзники підтвердили, що незалежна, суверенна і стабільна Україна, твердо віддана демократії та верховенству права, має ключове значення для безпеки в євроатлантичному регіоні. НАТО буде продовжувати стежити за ситуацією дуже уважно", - підсумовується у документі.

Минулого тижня на Донбасі значно посилилися обстріли позицій сил АТО з боку бойовиків. Напередодні прес-центр АТО повідомив про рекордну кількість обстрілів за останні кілька місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: