Ізраїль модернізує винищувачі для захисту від комплексів С-300

Четвер, 20 серпня 2015, 11:47

Ізраїль модернізує свої винищувачі F-16I системами захисту від наземних зенітно-ракетних комплексів, у тому числі російських С-300.

Про це повідомляє Flightglobal.com.

Високопоставлений офіцер ВПС розповідав виданню, що доповіді розвідки показують необхідність посилення захисту літаків.

"Загрози, які стоять перед нами і з якими нам доведеться зіткнутися, за оцінками розвідки, вимагають встановлення нових систем. Ми робимо акцент на роботі з зенітно-ракетними комплексами, які загрожують літакам, і необхідністі наносити удари по позиціях ракет класу "поверхня-поверхня", які можуть бути запущені по території Ізраїлю", - сказав він.

Які саме системи захисту встановлюються на ізраїльські винищувачі, Міністерство оборони Ізраїлю не інформує.

У травні 2015 винищувачі  ВПС Ізраїлю взяли участь у спільних з Грецією навчаннях, під час вони відпрацьовували протидію комплексам С-300 і нанесенню ударів по них.

Винищувач F-16I

F-16I Sufa є серйозно модернізованим двомісним варіантом винищувача, що перебуває на озброєнні ВПС США. Бойовий радіус дії складає 1,500 км без дозаправки, що дозволяє, в разі потреби, наносити удари по території Лівії та Ірану.

Ізраїль особливо враховує можливість, що йому доведеться атакувати локації, захищені передовими зенітними системами, зокрема російського виробництва НВО "Алмаз" ЗРК С-300, які намагається придбати Іран.

Комплекси С-300 стоять на озброєнні Росії, Греції та кількох країн Східної Європи і Азії.

Як повідомлялося, Іран заявив, що наступного тижня підпише з Росією договір про постачання ракетних комплексів С-300.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.