Іран заявив, що підпише з Росією договір про поставки комплексів С-300

Вівторок, 18 серпня 2015, 13:12

Іран на наступному тижні підпише з Росією договір про постачання ракетних комплексів С-300.

Про це заявив міністр оборони генерал Хусейн Дехган, повідомляє іранське агентство SANA.

За словами міністра, іранська промисловість також "увійшла у фазу інтенсивного виробництва танків нового покоління", а також буде доопрацьовувати проект виробництва вертольотів до кінця поточного року.

Контракт на поставку російських ЗРС С-300 був підписаний між Москвою і Тегераном ще у 2007 році. У 2010 році Росія ввела заборону на поставки до врегулювання ситуації навколо іранської ядерної програми.

Після того, як "шістка" домовилася з Іраном про обмеження ядерної програми в обмін на поступове зняття санкцій, президент РФ Володимира Путіна зняв заборону на постачання до Ірану С-300.

С-300 - радянська зенітно ракетна система середнього радіусу дії, здатних вражати різні цілі на висотах від декількох кілометрів - до 150, 200, 300 кілометрів, залежно від типу застосовуваних елементів.

Система має велику кількість модифікацій, що різняться різними ракетами, радарами, можливістю захисту від засобів РЕБ, великою дальністю дії.

Також вони мають змогу протидіяти балістичним ракетам малого та середнього радіусу дії та цілям, що летять на малих висотах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: