Під біометрику обладнали 98 пунктів пропуску з 157 – прикордонники

Четвер, 20 серпня 2015, 14:30

На 98 з 157 пропускних пунктів вже встановлено обладнання та системи біометричного паспортного контролю.

Про це повідомив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк під час презентації такої системи в аеропорту "Бориспіль", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Система дозволяє прискорити час проходження контролю за рахунок автоматизації процесу введення даних паспорта та переходу на безконтактний формат спілкування пасажирів і прикордонників.

За словами Серватюка, з використанням такого терміналу час перевірки даних пасажира по базі Інтерполу триває до 6 секунд, а за внутрішньою базою – до 5 секунд замість 20 секунд раніше.

Він повідомив, що встановлення систем біометричного паспортного контролю у пунктах пропуску здійснюється у рамках виконання плану ЄС щодо лібералізації візового режиму.

Зокрема, зараз термінали встановлено на 98 пунктах переходу, до кінця року їх буде 104, "що відповідає вимогам ЄС про безвізовий режим".

Крім того, прикордонні переходи оснащуються терміналами на перевірку відбитків пальців. Зараз ними оснащені чотири прикордонні переходи, і ще на 24 прикордонних переходах вони надійдуть до кінця вересня.

Як повідомялося, наприкінці травня обладнання під біометрику було встановлено на 68 пунктах пропуску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.