Флешмоб польських мігрантів у Британії: здай кров - доведи, що ти корисний

фото
Четвер, 20 серпня 2015, 15:06

20 серпня польські мігранти у Британії планують провести акцію зі здачі крові, аби довести важливість свого внеску у британське суспільство.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Зазначається, що поляки, котрі проживають у Британії, мають намір провести кампанію зі здачі крові до Національної служби охорони здоров’я як "жест історичного символізму" - нагадування про те, що під час Другої світової поляки боролися у складі британської армії, а також на знак того, що зараз вони також приносять користь британському суспільству.

Поляки Британії долучаються до кампанії #polishblood

Крім того, близько 1 тис. поляків мають намір страйкувати перед будівлею парламенту замість роботи.

Один з авторів  кампанії зі здачі крові Джордж Бичиньський заявив, що, на думку організаторів, страйк є "останнім засобом", і натомість потрібно діяти в позитивному ключі,  аби показати важливість мігрантів для Британії і те, наскільки Британія важлива для мігрантів.

"Ми хотіли зробити добру справу. Тому в нас виникла ідея попросити поляків здати кров. Ми знаємо, що національна служба охорони здоров’я цього року потребує 200 тис. донорів, тож з’явилася думка, що ми можемо зібрати для цього 10 тис. чи більше мігрантів", - сказав він.

Усі фото - British Poles (Facebook)

Зазначається, що протягом наступного тижня тисячі мігрантів по всій країні планують відвідати пункти прийому крові.

"Завдяки цій ініціативі донорські центри тепер заповнені", - додав Бичиньський.

Раніше повідомлялося, що кількість трудових мігрантів з країн ЄС у Британії у травні-червні 2015 року вперше перевищила 2 мільйони осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.