Олланд нагородив іноземних військових, що врятували від терориста потяг

Фото
Понеділок, 24 серпня 2015, 15:05

Президент Франції Франсуа Олланд у понеділок нагородив найвищими нагородами - орденами Почесного легіону - пасажирів, що знешкодили терориста у швидкісному потязі Амстердам-Париж.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro.

Серед нагороджених - два американських військовослужбовці Спенсер Стоун та Алек Скарлатос, а також громадянин США Ентоні Сендлер та британець Кріс Норман.

"В п'ятницю ввечері злочинець вирішив здійснити атаку. У нього було достатньо зброї та боєприпасів, щоб здійснити справжню бійню", - зазначив Олланд.

Олланд нагороджує пасажирів, що врятували потяг від терориста (фото - Le Figaro)

"І він би це зробив, якщо б ви не справилися з ним, ризикуючи в тому числі власними життями", - наголосив французький президент.

"Щоб продемонструвати нашу вдячність, я нагороджую вас цими орденами", - зауважив Олланд.

Як повідомляє видання, на церемонії також були присутні прем'єр-міністри Франції та Бельгії Мануель Вальс та Шарль Мішель, а також низка французьких міністрів.

За інформацією видання, знешкоджувати терогриста допомагав також ще один громадянин Франції, який побажав залишитися невідомим, та отримає свою нагороду пізніше.

Нагадаємо, 21 серпня невідомий відкрив вогонь у швидкісному потязі Амстердам - Париж.

Зловмисника нейтралізували самі пасажири, які передали його в руки поліції. Троє осіб при цьому були поранені. Прем’єр Бельгії назвав напад терактом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.