Дуда у Берліні запропонує новий формат переговорів щодо Донбасу

Понеділок, 24 серпня 2015, 15:35

Президент Польщі Анджей Дуда під час свого візиту до Німеччини пропонуватиме змінити формат переговорів щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті польського президента.

"Я хочу про це поговорити",  -зауважив він, відповідаючи на питання журналістів, яким він бачить новий формат.

"Я не можу собі уявити, щоб в ньому не брали участь сильні європейські держави. Але могли б також брати участь і Сполучені Штати, як світова держава, з якою, Росія, безумовно, повинна рахуватися",  - відзначив Дуда.

За його словами, логічною в переговорах була б також участь сусідніх держав України, які "безпосередньо зацікавлені в тому, що відбувається".

Відповідаючи на питання щодо доцільності "женевського формату" (ЄС, США, Україна та РФ), президент Польщі зауважив, що він був би виправданішим за нинішній, "нормандський формат".

"Я почував би себе краще, якщо б стороною переговорів був би представник інституцій ЄС, а не лише Німеччина та Франція", - наголосив Дуда.

На його думку, переговірником від ЄС могла б бути Високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

Нагадаємо, раніше Дуда заявив, що сьогодні зміни в нормандському форматі не мають сенсу, потрібен інший формат за участі великих держав ЄС, США і сусідів України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.