Порошенко: планів про перегляд мінських угод немає і не може існувати

Четвер, 27 серпня 2015, 14:24

Україна та ЄС не розглядають можливість перегляду існуючих мінських домовленостей про врегулювання на Донбасі.

Про це заявив президент Порошенко під час прес-конференції в Брюсселі, за підсумками зустрічі з президентом ЄК Жаном-Клодом Юнкером, повідомляє "Європейська правда".

"Не існує і не може існувати ніякого "Мінська три". У нас є мінські домовленості, вони об’ємні, вони всеохоплюючі. Єдине, що треба зробити, щоби в Україні був мир – треба їх виконувати", - наголосив президент, відповідаючи на питання про можливість модифікації мінських домовленостей.

Він також заявив, що європейська сторона підтримує українську позицію.

"Я вдячний, що і ЄС, і Франція, і Німеччина стверджують, що Україна твердо виконує всі зобов’язання, які взяла на себе", - сказав Порошенко.

Президент додав: з огляду на те, що мінські угоди не виконуються, бойовики постійно порушують перемир’я, Україна проситиме ЄС знайти механізми, які змусять сторону бойовиків дотримуватися своїх зобов’язань.

"Віднині на кожній зустрічі ми будемо піднімати питання або залучення миротворців ООН, або використання можливостей ЄС і направлення місії в рамках спільної безпекової політики Євросоюзу, які б пришвидшили виконання мінських угод", - заявив український президент.

Як повідомлялося раніше, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив за підсумками переговорів з Порошенком, що Росія не виконує свої зобов'язання за мінськими угодами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.