Меркель, Олланд і Путін обговорили ескалацію конфлікту на Донбасі

Неділя, 30 серпня 2015, 09:47

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним і закликали до припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

Про це йдеться в заяві на сайті Єлисейського палацу.

"Вони рішуче підтримали заклик про повне припинення вогню з 1 вересня протягом тижня навчального року. Вони підкреслили, що дотримання сталого режиму припинення вогню є необхідним для цивільного населення у східній Україні і це передбачено мінськими угодами", - йдеться в заяві.

Меркель і Олланд нагадали про те, що відведення штатних одиниць важкої зброї і зброї калібру менше 100 мм має бути завершено в найкоротші терміни.

Вони також привітали роль, яку ОБСЄ грає на всіх рівнях у врегулюванні кризи.

"Спостерігачі, розгорнуті на місцях, повинні мати можливість вільно виконувати свою місію", - наголошується в заяві.

Глави трьох держав також говорили про підготовку виборів в Україні, заявивши, що голосування буде важливим кроком у реалізації мінських домовленостей.

"Переговори, які тривають в рамках робочих груп, повинні привести до чіткої домовленості про те, що дане голосування має відбутися в рамках українського законодавства і з дотриманням міжнародних стандартів", - повідомили в Єлисейському палаці.

Повідомляється також, що у найближчі тижні може відбутися зустріч чотирьох лідерів держав "нормандському" форматі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.